Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Timo yhdistää työssään taiteen ja jalkahoidon – kevytyrittäjyys antoi vauhtia yrittäjyyteen!

Timo-Tahkanen-jalkahoitaja-vaaka

Olen Timo Tähkänen, lähihoitaja vanhustyön ja jalkojenhoidon osaamisalalta sekä kuvataiteen maisteri. Olen työskennellyt taiteilijana vuodesta 2007 lähtien valmistuttuani ensimmäisestä taidekoulusta.

Koin voimakkaasti, ettei taiteellinen työ tyydyttänyt kaikkia tarpeitani. Lopulta kaipasin taiteilijan työn rinnalle toista ammattia ja valmistuin lähihoitajaksi 2011. Keväällä 2019 suoritin jalkojenhoidon osaamisalan sen jälkeen, kun olin keskittynyt taiteelliseen työhöni kolme vuotta Suomen Kulttuurirahaston myöntämän apurahan turvin.

Valmistuttuani jalkahoitajaksi perustin yrityksen, mikä tarjoaa hoiva- ja taidepalveluita. Yritykseni nimi on Hoi-Tai, jonka keskiössä on jalkahoitola, jossa tarjoan jalkojenhoidon palveluita terveydenhuollon näkökulmasta sekä erilaiset esitykset, joita puolestaan tarjoaa drag alter egoni runoilija Maimu Brushwood o.s. Huolirinta.

Ryhdyin kevytyrittäjäksi laskuttaakseni drag-esityksiäni ja kuvataiteen puolelta tulleita tilaustöitä. UKKO.fi vastasi näihin tarpeisiin.

Timo Tähkänen sarjakuva

Sain selkeästi tietoa palvelusta, apua tarvittaessa ja palvelua oli helppo käyttää. Kevytyrittäjyys tarjosi tarvittavat palvelut ja pystyin kokeilemaan yrittäjämäistä toimintaa ilman riskiä.

En olisi uskaltanut perustaa yritystä taiteen varaan, mutta kevytyrittäjyys madalsi kynnystä, kun yrityksen perustaminen tuli ajankohtaiseksi jalkojenhoidon kautta. Alusta asti minulle oli selvää, että haluan liittää yritykseeni kaiken osaamiseni.

Olen tehnyt palkkatöitä ja ollut apurahalla. Yrittäjyys tuntuu näiden välimuodolta, mikä sopii minulle. Minulla on vapaus päättää kaikesta ja saan tehdä työtäni niin kuin itse haluan.

Haluan keskittyä nykyisen tilanteeni hyviin puoliin, mutta toki olen huolestunut riittävästä toimeentulon saannista, sillä yrittäjyydellä on tiettyjä kiinteitä kuluja ja päälle vielä yritys- ja opintolainan lyhennykset. Olen toisin sanoen nähnyt aika paljon aikaa ja vaivaa luodakseni itselleni työpaikan.

Maimu Brushwood o.s. Huolirinta

En ole ehkä malliesimerkki etenkään taloudelliselta kannalta, sillä olen valinnut kaksi valitettavasti hyvin matalapalkkaista ammattia. Toisaalta olen saavuttanut kaiken sen mistä olen osannut haaveilla. On tärkeää uskaltaa unelmoida ja olla riittävän rohkea.

Timon Jalkahoitola Hoi-Tai löytyy Helsingin Alppilasta osoitteesta Viipurinkatu 1. Jalkahoitolan verkkosivuja pääset kurkkaamaan täältä.

Timon drag-hahmon verkkosivuille puolestaan tästä linkistä!

Haluatko sinäkin kertoa oman yrittäjatarinasi?

Yrittäjätarina on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen ammattilaisia, jotka ovat päätyneet yrittäjiksi kevytyrittäjyyden kautta. Me haluaisimme kuulla, miten sinusta tuli yrittäjä!

Ota yhteyttä markkinointi@ukko.fi, niin pääset kertomaan tarinasi.

Kirjoittaja: Timo Tähkänen

Timo Tähkänen on lähihoitaja vanhustyön ja jalkojenhoidon osaamisalalta sekä kuvataiteen maisteri. Yrittäjänä Timo tarjoaa sekä hoiva- että taidepalveluita.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

  • Yrittäjätarinat Kevytyrittäjyys herätti Lassin mielenkiinnon yrittäjyyteen – musiikkialan monitoimimies on nyt myös toimitusjohtaja

    Olen Lassi Silventoinen ja myyn muusikoita keikoille. Olen myös laulaja, saksofonisti, pianisti ja toimitusjohtaja Lassin Palvelut Oy:ssä. Toiminta perustuu itse valitsemaani tasokkaaseen verkostoon, jossa muusikoista kootaan bändejä erinäisiin tilaisuuksiin. Soitan itse mukana suurimmalla osalla keikoista. Kesätöissä ja armeijassa minun oli vähän vaikea ottaa vastaan käskyjä, joille ei ollut hyviä perusteita. Nyt yrittäjänä olen itseni pomo! Parasta on myös se, töitä…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Johanna Mikkola: “Rohkeutta on tehdä työtä omalla persoonallaan”

    Kittilän Könkäällä asuvalla Johannalla on takanaan varsin monipuolinen urapolku. Palkkatöissä hän on ollut ravintola-alalla, perhekodissa ja hotellisiivoojana. Hänellä on myös hevosenhoitajan koulutus, ja hän on pitänyt kevytyrittäjänä ratsastustunteja. Hän oli kuitenkin aina nauttinut erityisesti luonnossa liikkumisesta, ja suunnilleen kahdeksan vuotta sitten hän oivalsi, että voisi tehdä siitä itselleen työn. Johanna lähti eräopaskouluun vuonna 2013, ja alkoi laskuttaa työstä kevytyrittäjänä kolme…

    Lue lisää
  • Yrittäjätarinat Elämäntapayrittäjä toivoo mahdollisimman pitkää uraa yrittäjänä

    Pia Lehtinen pyörittää joogakoulu Mysore Yoga Helsinkiä Sörnäisissä Helsingissä. Vuodesta 2017 alkaen yrittäjänä toimineelle Pialle oman joogasalin ja yrityksen perustaminen oli aina ollut leikkisä haave – yrittäjyys itsessään ei ollut hänelle se juttu, vaan päämääränä siinsi oma joogasali. Päätös yrittäjyydestä syntyi nopeasti. Vaihtoehtoina olivat ulkomaille lähteminen joogaa opettamaan tai astanga-joogan opetustarjonnan laajentaminen pääkaupunkiseudulla. Pia Lehtinen kertoo, että yrittäjyys tuntui parhaalta…

    Lue lisää