Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

10 tärkeää verkkotyökalua yrittäjälle

yrittajan-verkkotyokalut

Laadimme listan tärkeimmistä työkaluista pienyrittäjille, jotka jokaisen kannattaisi ottaa käyttöön tai ainakin tietää.

Listauksen tarkoitus on helpottaa yrittäjien arkea, jotta heidän ei tarvitsisi etsiä tuhansien ohjelmien ja palveluiden joukoista niitä parhaimpia. Eiköhän siis aloiteta lukemaan listaa!

1. Eliminoi sähköpostitulva – siirry kommunikoimaan Slackin kautta

Oletko kyllästynyt sähköpostiviesteihin? Ei se mitään, niin mekin. Nykyisin voit hoitaa viestittelyn ilmaisen Slack palvelun kautta, jossa on mahdollista luoda omat kanavat ei aiheiden tai projektien ympärille. Slackin suurin hyöty on se, että tieto tavoittaa kaikki mobiilissa tai tietokoneen kautta heti. Viestien välityksen lisäksi voit jakaa myös linkkejä ja tiedostoja Slackin kautta.

2. Seuraa projektien edistymistä Trello työkalun avulla

Trello on monipuolinen työkalu projektienhallintaan. Trellon avulla voit jakaa isommat projektit pienempiin osa-alueisiin ja seurata niiden etenemistä vaihe vaiheelta. Projekteihin on mahdollista kutsua useita henkilöitä mukaan. Työkalu toimii kätevästi niin mobiilissa kuin myös tietokoneellakin.

3. Buffer somejulkaisujen hallinnointiin

Buffer on erinomainen työkalu sosiaalisen median hallinnointiin. Työkalun avulla voit ajastaa kaikki sisältösi valitsemissasi somekanavissa, kuten esimerkiksi Facebookissa, Twitterissä tai Instagramissa. Bufferissa on myös analytiikkatoiminto, jonka avulla voit tutkia, kuinka hyvin ihmiset ovat sitoutuneita sisältöihisi.

4. Täydelliset somemarkkinointikuvat Canvan avulla

Canva on ilmainen verkossa toimiva työkalu, jonka avulla on äärimmäisen helppoa ja nopeaa tehdä visuaalisia sisältöjä erilaisiin kanaviin. Erityisesti Canva hyödyttää niitä yrittäjiä, jotka eivät ole graafisen alan ammattilaisia.

5. MailChimp tehokkaaseen sähköpostimarkkinointiin

MailChimp on kätevä työkalu, jolla voit luoda uutiskirjeitä ja erilaisia markkinointikampanjoita. Työkalu on helppokäyttöinen ja se mahdollistaa myös A/B testaamisen, eli erilaisten mainoslauseiden ja kuvien tehokkuuden vertailun.

Yrittäjä käyttämässä verkkotyökaluja

6. Wix verkkosivujen luomiseen

Verkkosivujen tekeminen on huomattavasti helpompaa Wixin avulla, sillä sinun ei tarvitse osata koodata. Voit luoda visuaalisesti näyttävät verkkosivut ilmaiseksi lukuisten valmiiden pohjien avulla. Valmiita verkkosivupohjia pystyy muokkaamaan haluamansa näköiseksi ja tämä onkin erittäin hieno ominaisuus ilmaiseen työkaluun.

7. Mittaa sivustosi liikennettä Google Analyticsin avulla

Google tarjoaa ilmaisen työkalun verkkosivujesi liikenteen seuraamiseen ja mittaamiseen. Se kannattaa ehdottomasti ottaa käyttöön, sillä saat arvokasta tietoa muun muassa nettisivujenne toimivuudesta ja sisällöistä. Näin ollen sinun on jatkossa helpompi suunnitella markkinointia.

8. Valitse UKKO Toiminimiyrittäjyys taloudenhallintaan

Moni yrittäjä tuskailee kirjanpidon paperitöiden parissa. Olemmekin kehittäneet sitä varten UKKO Toiminimiyrittäjyyden, jonka avulla voit keventää yrityksesi taloudenpitoa. Voit lähettää ja maksaa laskuja suoraan UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelusta ja seurata reaaliaikaisesti talouttasi. Palvelussa on myös ominaisuutena valokuvaustoiminto, joten mikäs sen helpompaa, kun kuvata kuitit puhelimella ja liittää suoraan palveluun. Muutamalla klikkauksella kuiteista muodostuu kirjanpitoaineisto. Olemme halunneet helpottaa yrittäjiä myös verotukseen liittyvissä asioissa, ja näin ollen laadimme käyttäjillemme ALV- ja veroilmoitukset, jotka lähetämme suoraan Verottajalle.

9. Hyödynnä Exceliä taulukoiden tekemiseen

Suosittelemme Excelin käyttämistä erityisesti budjetointiin, laskemiseen ja tietojen analysointiin. Tämän työkalun tärkeyttä ei kannata vähätellä.

10. Hanki laadukkaat kuvat mainoksiin Pixabayn kautta

Pixabay on kuvapankki, josta voit hakea käyttöösi erilaisia kuvia suomalaisilla hakusanoilla. Näitä kuvia voit hyödyntää esimerkiksi blogikirjoituksissa, mainoksissa tai somepostauksissa. Kuvat ovat ilmaisia kaupalliseen käyttöön, joten voit käyttää niitä huoletta missä tahansa.

Lue myös

Mikä on pienyrittäjä ja miten sellaiseksi ryhdytään menestyksekkäästi?

TikTok-markkinoinnin vinkit yrittäjälle – tavoita nuoret ennen kilpailijoitasi

Vieraskynä: Kuinka monta somekanavaa on tarpeeksi ja mitkä kanavat valitsen yritykselleni?

Liiketoimintasuunnitelma pohjana toiminnan aloittamiselle – mieti nämä kuntoon ennen yrityksen perustamista!

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat Y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjyys:

  • Yrittäjyys UKKO Kevytyritys - Millaisia yrittäjiä kevytyrityksen palvelukonsepti palvelee kaikista parhaiten?

    Yrittäjät saavat valita eri yritysmuotojen väliltä. UKKO Kevytyritys on uusi palvelu, joka kokonaisvaltaisena pakettina yhdistää parhaita piirteitä sekä kevyt- että toiminimiyrittäjyydestä. Jotain uutta, jotain vanhaa ja UKKO.fi:n tapauksessa jotain entuudestaan tuttua violettia. UKKO Kevytyritys on uusi yrityspalvelu. Se on viisainta sijoittaa palveluominaisuuksiltaan kevyt- ja toiminimiyrittäjyyden väliin, koska se lainaa oivallisia piirteitä kummastakin yritysmuodosta. Tässä artikkelissa kerromme sinulle, mitä kevytyritys-palvelupaketti pitää…

    Lue lisää
  • Yrittäjyys Näin yrittäjyyden kenttä on Suomessa muuttunut vuosikymmenissä – katso mielenkiintoiset poiminnat aikajanalta!

    Vaikka yrittäjyyttä arvostettiin suuresti jo 1900-luvun alun Suomessa, vasta 1980-luvulla yrittäjämyönteinen asenne alkoi yhteiskunnassa versoa ja kukoistaa. Vuonna 1879 alkaa viimein tapahtua, kun elinkeinoasetus poistaa kauppojen perustamisilta rajoitukset. Nyt kuka tahansa Suomen kansalainen voi yrittää, kunhan jättää elinkeinoilmoituksen joko kaupungissa maistraatille tai maaseudulla kruununvoudille. Tätä ennen elinkeinotoiminnan harjoittaminen oli rajattu vain kaupunkien porvariston ja aateliston yksinoikeudeksi. Luvanvaraisena säilyvät vain jotkin…

    Lue lisää
  • Yrittäjyys Yritystoiminnan lopettaminen

    Yritystoiminnan päättymiseen voi olla useitakin syitä, mutta silti se vaatii aina tiettyjä toimenpiteitä, joista tulee huolehtia. Kannattaa pitää mielessä myös, että nämä samaiset toimenpiteet koskevat myös keskeytynyttä yritystoimintaa, vaikka yritys ei varsinaisesti olisikaan lopettanut toimintaansa. Yritysmuodon vaikutus toiminnan lopettamiseen Toiminimen lopettaminen tapahtuu tekemällä maksutun lopettamisilmoitus YTJ:n palvelussa. Osakeyhtiön lopettaminen ei ole yhtä helppoa, sillä osakeyhtiön voi purkaa ainoastaan selvitys- tai…

    Lue lisää