Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Tarinoita yrittäjyydestä: Valinnan hetkellä Elia päätti tavoitella unelmaansa

Elia Leino oli vanhempainvapaan jälkeen valinnan edessä: olisiko nyt oikea aika tavoitella unelmaa? Elia päätti hypätä kevytyrittäjyyteen ja kokeilla, miten itsensä työllistäminen kynsitaiteilijana lähtisi liikkeelle.

Yrittäjyys on kynsialalla tavallista: palkkatöitä on tarjolla vain vähä ja siksi moni päättää työllistää itse itsensä. Elian yrittäjyys otti nopeasti tuulta alleen ja kevytyrittäjyys vaihtui ensin toiminimeen, sitten osakeyhtiöyrittäjyyteen.

Uuden luominen on Elian yrittäjyyden moottori

Elia on yrittäjyyden kautta päässyt tekemään työtä, jossa saa käyttää luovuuttaan. Hän nauttii taitojensa kehittämisestä ja oman kädenjäljen näkemisestä. Hänen neuvonsa aloittelevalle yrittäjälle onkin säilyttää inspiraatio omaan työhön. Jotta työ motivoi päivästä toiseen, on poistuttava omalta mukavuusalueelta ja pyrittävä yllättämään jatkuvasti itsensä.

“Jos sä et poistu mukavuusalueelta ja hae sellaista positiivista stressiä niin sä et myöskään jaksa tehdä sitä työtä.”

Itsensä ja asiakkaan odotusten ylittäminen ovat Elian työssä suurimpia onnistumisia. Asiakkaan ilo odotukset ylittävistä kynsistä motivoi Eliaa jatkamaan ja kehittymään työssään jatkuvasti.

“Yrittäminen mahdollistaa sen, että voin tehdä käsityötä työkseni”, Elia kertoo.

Yrittäjyydessä on tärkeää löytää oma visio, mutta asettaa myös työlle selkeät rajat

Yrittäjälle työ voi olla kokonaisvaltaista ja työn ja vapaa-ajan raja hämärtyä. Siksi Elia painottaa yrityksestä irtautumista: hän itse käyttää vapaa-ajallaan vanhaa Nokian puhelinta, jolloin yritykseen liittyvät yhteydenotot ja somekeskustelut jäävät työajalle.

Nuorelle yrittäjälle Elia antaa ohjeeksi seurata omaa visiota, mutta samalla pitää mielessä omat rajat. Yrittäjyys antaa paljon ja kasvattaa, ja kasvulle on hyvä olla avoin. Omista rajoista on kuitenkin syytä pitää kiinni.

Elia aikoo myös jatkaa oman yrittäjyytensä kehittämistä. Tulevaisuuden haaveena hänellä on panostaa kouluttamiseen. Hän nauttii kollegoiden kanssa työskentelystä ja toivookin jatkossa voivansa rakentaa vahvempaa yhteisöä muiden alan toimijoiden kanssa.

Kevytyrittäjyys vai oma yritys?

Kevytyrittäjyys sopii sinulle kun:

  • Toimintasi on sivutoimista tai keikkaluontoista
  • Haluat testata liikeideaasi
  • Et halua miettiä ennakkoveroja, alveja tai muita ilmoituksia
  • Sinulla on keikka, josta haluat rahat nopeasti tilille
  • Haluat säästyä tilitoimiston kuukausimaksuilta
  • Haluat valita perustatko Y-tunnuksen vai et

Yrittäjyys on sinua varten kun:

  • Aiot toimia yrittäjänä päätoimisesti tai säännöllisesti
  • Sinulla on valmis yritysidea
  • Sinulla on paljon hankintoja, joiden arvonlisäverot haluat vähentää
  • Haluat perustaa toiminimen tai osakeyhtiön tai siirtää kirjanpitosi meille
  • Haluat hakea starttirahaa toimintasi alkuun
  • Tarvitset toimintaasi varten oman Y-tunnuksen tai sinulla on jo sellainen
Askarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö >>

Lue lisää:

Tarinoita yrittäjyydestä: Natalle yrittäjyys mahdollisti oman työn tekemisen – byrokratian hän ulkoistaa muille

Valmentaja Oona Peltonen: “Kevytyrittäjyys toi varmuutta tekemiseen”

Tilaa Yrittäjyyskoulun suosituimmat artikkelit suoraan sähköpostiisi

    Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

    • Yrittäjätarinat Sveitsistä Suomeen ja palkkatyöstä kevytyrittäjyyteen – Julienin tarina

      Kuka olet? Hei, olen Julien, 37-vuotias graafinen suunnittelija Keravalta. Muutin Sveitsistä Suomeen noin 12 vuotta sitten. Entisten työnantajien kautta olen tehnyt töitä suurimmalle osalle Suomen isoimmista yrityksistä ja freelancerina mm. Otavalle, KONEelle, Pentagon Designille ja Qreformille. Teen edelleen satunnaisesti töitä myös sveitsiläisten yritysten ja pienorganisaatioiden kanssa. Mitä teet? Minulla on laaja osaaminen graafisen suunnittelun alalla; pystyn toteuttamaan laadukkaasti kaikkea brändeistä…

      Lue lisää
    • Yrittäjätarinat Satu Hovi on Katajahovin yrttinainen

      Valokuva: Marjo Heininen Hei! Olen Satu Hovi, tietokirjailija, lehtijuttujen tekijä ja kurssien pitäjä. Mitä teet? Halusin tehdä työtä oman aikatauluni mukaan. Kirjoitan kirjoja yrttien käytöstä ravinnoksi ja terveydeksi. Luen paljon ja etsin alaan liittyvää tietoa. Laajennan puutarhaani, jotta sinne mahtuisi useampi yrttikokeilu. Siirrän luonnonyrttejä puutarhaan, jotta niitä olisi helpommin saatavilla, kun etsin ruokaa tai haluan kokeilla jotakin uutta reseptiä. Miten…

      Lue lisää
    • Yrittäjätarinat Meribiologi Päivi: “Jos minun pitäisikin tehdä tulevaisuudessa jotain muuta työtä, tekisin sitä mielelläni edelleen tällä tavoin yrittäjämäisesti”

      Kirkkonummelainen Päivi Hakanen toimii konsulttina määrittäen kasviplanktonnäytteitä. Hänen työpäivänsä toimivat mukavan vapaalla aikataululla, mikä sopii mainiosti yhteen hektisen pikkulapsiarjen kanssa. Päivi löysi intohimon nykyistä työtään kohtaan yliopistoaikoina, kun hän teki maisterin lopputyönsä kasviplanktonista. Hänelle tuli selväksi, että haluaisi tehdä vastaavia töitä myös ammatikseen. Valmistuttuaan Päivi teki jonkin aikaa jatko-opintoja ja työskenteli myös tutkijana määrittäen Itämeren näytteitä Suomen ympäristökeskuksessa. – Sitten…

      Lue lisää