Arvioitu lukuaika: 0 minuuttia

Näin paljon keikkatyöstä tienaa joulusesonkina – laskutusmäärät enteilevät koronaa edeltävien vuosien tasoa

pikkujouluna laskuttaneiden määrä viikottain

Bilebändit, trubaduurit, taikurit, DJ:t ja koomikot – esiintyvien taitelijoiden vuoden kuumin sesonkin on juuri nyt.

Pikkujoulukausi on monelle esiintyvälle taiteilijalle vuoden vilkkain aika, ja sen vaikutus näkyy myös keikkatyön laskutuksessa. UKKO.fi-palvelun kautta laskutettavien pikkujoulukeikkojen määrä alkaa kasvaa marraskuun puolivälistä lähtien, kun yritykset ja yhteisöt aloittavat pikkujoulukauden vieton. Laskutus on korkeimmillaan joulukuun alussa ja jatkuu kuun loppuun asti.

Pikkujouluihin liittyvä keikkatyö tuo keskimäärin 500 euron tienestin tekijälleen. Pikkujoulun sesonkityöstä tuleva lisätienesti vaihtelee satasen keikoista useiden tuhansien eurojen tapahtumatuotantoihin. Vuosina 2021–2023 pikkujoulusesonkiin liittyvää työtä on selkeästi laskutettu vähemmän kuin koronaa edeltävänä aikana. Tämän vuoden tilastot viittaavat kuitenkin siihen, että pikkujoulukauden keikkatyö on palaamassa koronaa edeltävälle tasolle.

– Tähän mennessä kertyneet laskutustiedot tältä vuodelta vaikuttaisivat siltä, että tänä vuonna olemme saavuttamassa koronaa edeltävän tason pikkujouluihin liittyvissä laskutusmäärissä. Laskujen määrä on nyt korkeampi kuin yhtenäkään vuonna koronan jälkeen tähän aikaan. Keskimääräisistä laskutussummista on hauska huomata, että valokuvaajat ovat osanneet nostaa hintojaan vuosien varrella, kertoo analyytikko Petteri Kaikkonen UKKO.fi:ltä.

Pikkujoulusesonki työllistää erityisesti muusikoita, laulajia, esiintyviä taiteilijoita, tiskijukkia, näyttelijöitä, juhlapalveluissa keikkatyötä tekeviä, valokuvaajia, tanssijoita, järjestysmiehiä, catering-työntekijöitä, äänitarkkailijoita ja valaistusmestareita.

Muita artikkeleita aiheesta Ajankohtaista: