Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Kevytyrittäjyys nuorille

ryhmakuva-kevytyrittajanuorista

Mitä on kevytyrittäjyys?

Kevytyrittäjyys on uusi joustava työmuoto, joka mahdollistaa yrittäjämäisen toiminnan aloittamisen helposti ilman yritysrekisteriin liittymistä eli ilman omaa y-tunnusta. Y-tunnuksen tarvitsevat mm. toiminimiyrittäjät ja osakeyhtiöt. UKKO.fi-palvelun avulla voit siis laskuttaa tekemästäsi työstä yksityishenkilönä ilman yritysrekisteriin liittymistä.

Yritysrekisteriin liittyminen maksaa, mutta UKKO.fi:n kevytyrittäjäksi liityt ilmaiseksi ja ilman sitoumuksia. Lue lisää yritysrekisteristä ja yrityksen perustamisesta.

Valitset itse omat asiakkaasi ja määrität itse omat hintasi. Sinun ei tarvitse kantaa huolta yrittäjän byrokratiasta, sillä me hoidamme kaikki vaadittavat paperityöt, kuten verot, vakuutusmaksut, maksumuistutukset sekä tarvittaessa perinnän puolestasi.

Lue lisää ja ota selvää, kuinka helposti juuri sinusta voisi tulla kevytyrittäjä!

Kuvassa nuori kevytyrittäjä puhuu puhelimessa

Tee sitä mitä rakastat – aloita kevytyrittäjyys!

  • Et tarvitse omaa y-tunnusta
  • Ei kirjanpitovelvollisuutta
  • Päätä itse milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan
  • Saat palkkaa
  • Ei sitoumuksia, eikä juoksevia kuluja

Tienaa tekemällä sitä mitä rakastat

Kun sinulla on taitoa tehdä jotain ja tarjota sitä palveluna, voi ryhtyä tuumasta toimeen kevytyrittäjänä.

Et välttämättä tarvitse suurta työkokemusta, jos sinulle on kertynyt osaamista vuosien harrastamisen kautta.

Monet nuoret aloittavat esimerkiksi sivutyönä myymään osaamistaan, kun huomaavat taitavansa harrastuksensa niin hyvin.

Jatkuva itsensä kehittäminen on tärkeää, jotta pystyy tarjoamaan asiakkailleen yhä parempaa palvelua ja osaamista.

Kokeile liikeideaasi helposti

Nuoret voivat kokea yrittämisen kovin riskialttiina ja mielummin etsivät tavallista palkkatyötä

Oman yrityksen perustamisen sijaan kevytyrittäjänä kokeilet riskittömästi omaa liikeideaasi ja voit myöhemmin perustaa yrityksen halutessasi, kun sinulla on jo valmiiksi vahva asiakaskunta ja epäonnistumisen mahdollisuus vähäisempi.

UKKO.fi:n kevytyrittäjyyden avulla usea nykyään oman yrityksen perustanut on päässyt kasvattamaan tekemistään ja asiakaskuntaansa huolettomasti ja helposti, kunnes on ollut yrityksen perustamisen aika.

kuvassa nuori kevytyrittäjä dj

Sivutöitä ja ekstratienestiä

Nuorilla on mahdollisesti opintoja, joiden sivussa lisätulojen hankkiminen on välttämätöntä.

Kevytyrittämistä voi tehdä myös sivutyönä esimerkiksi juuri opiskelun ohella tai päätyön rinnalla.

Kevytyrittäjänä voit tienata ekstraa myös perustulojesi päälle, kun sinulla on esimerkiksi hetkellinen rahan tarve tai kun perustulosi ovat mieleistäsi pienemmät.

Lisää sivutoimisesta yrittämisestä voit lukea täältä.

Kevytyrittäjä soittaa kitaraa

Kokemuksia

taru

Taru, 32, on opiskelija ja sivutoiminen hieroja

Opiskelen Vierumäellä koulutetuksi hierojaksi, jonka ohella teen hierojan työtä osa-aikaisesti. Olen nyt tehnyt hierojan töitä UKKO.fi:n kautta kevytyrittäjänä elokuun puolesta välistä lähtien ja tulen käyttämään jatkossakin tätä palvelua!

heikki

Heikki Räisänen, valokuvaaja & videotuottaja

"Olin tyytyväinen UKKO.fi:n palveluun. Laskutus ja oman palkan laskeminen oli helppoa. Kevytyrittäjänä näkee myös konkreettisesti liiketoimintaan liittyvien henkilöstökulujen muodostumisen, kun laskutettavasta summasta tehdyt vähennykset eritellään. Palvelumaksu on mielestäni hyvällä tasolla."

Mikä ihme on UKKO.fi?

Täältä löydät vastauksia kaikkiin mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin!

UKK-KYSYMYKSIIN!

Paljonko voin ansaita kevytyrittäjänä?

Paljonko saan palkkaa? Laskurin avulla näet helposti mistä palkkasummasi koostuu!

TULOLASKURI

Inspiroiva ja informatiivinen videosarja

Innokkaat nuoret Aatu Itkonen ja Jari Hynynen ovat tehneet videosarjan, jossa he kertovat kevytyrittäjyyden ja opintojen yhdistämisestä.

KATSO VIDEOSARJA YOUTUBE-KANAVALTAMME

Tarvitset vain ripauksen rohkeutta aloittaa!

Kevytyrittäjyys sopii erinomaisesti nuorille!

Kesätöissä kevytyrittäjänä

Intoa työn tekemiseen olisi, mutta et silti ole löytänyt kesätöitä itsellesi? – Mitä jos työllistäisitkin itsesi kesän ajan kevytyrittäjänä?

 

 

Leena Honkajuuri

Leena on kokenut viestijä, joka innostuu tarinoista ja auttaa itsenäisiä yrittäjiä saamaan äänensä esille. Vapaa-ajalla Leenan löytää hevosten parista tallilta tai joogasta ja yöpöydällä on aina vähintään kolme keskeneräistä kirjaa.

Muita artikkeleita aiheesta Työelämä:

  • Työelämä Vieraskynä: Kevytyrittäjä, näin näytät osaamisesi

    Hygieniapassi tai työturvallisuuskortti  – tuttua monelle. Entä oletko jo kuullut harvennuskortista tai vesityökortista?  Työelämänkorteilla on kymmeniä nimiä, mutta yksi yhteinen idea. Eri korttien ja passien suorittamisen tarkoitus on lisätä työntekijöiden osaamista ja parantaa työnteon turvallisuutta.   Kortti kertoo, että perustaidot ovat hallussa Suomessa on käytössä kymmeniä pakollisia ja vapaaehtoisia työelämänkortteja eri aloilla. Joskus korttivaatimuksia tulee eteen yllättävissäkin paikoissa, mutta idea…

    Lue lisää
  • Työelämä LinkedIn työnhaussa – 10 vinkkiä parempaan LinkedIn-profiiliin

    LinkedIn on työntekijän ja työnhakijan tärkein sosiaalisen median kanava, joka on keskittynyt toimimaan työelämän verkostoitumiskanavana. LinkedInin idea on luoda oma profiili, jonka keskeinen sisältö periaatteessa vastaa henkilön ansioluetteloa tai käyntikortin tietoja. Verkostoituminen on yksi LinkedInin oleellisimmista toiminnoista. Tavoitteena on luoda omalle profiilille mahdollisimman paljon näkyvyyttä, jotta muut käyttäjät löytäisivät profiilin todennäköisemmin. Työnhaku on LinkedInissa vain yksi kyseisen sosiaalisen median kanavan…

    Lue lisää
  • Työelämä Sosiaalinen media työnhaussa

    Suomen työllisyystilanteesta lukeminen ei ole mukavaa puuhaa. Päivittäin tulee joka kulmasta tietoja uusista yt-neuvotteluista ja irtisanomisista. Samalla lehdistä voi lukea vastavalmistuvien työllistymisongelmista. Ensimmäiset oman alan työpaikat ovat kiven alla. Nuorisotakuun toimivuudestakin voidaan olla montaa eri mieltä. Mikäli uuden työpaikan haku on mielessä tai haussa, kannattaa muistaa myös sosiaalinen media. Sosiaalisesta mediastahan kaikki puhuvat nykyään. On Twitteriä, Facebookia, LinkedIniä, blogeja ja…

    Lue lisää