Arvioitu lukuaika: 3 minuuttia

LinkedIn työnhaussa – 10 vinkkiä parempaan LinkedIn-profiiliin

LinkedIn-työnhaussa-10-vinkkiä-parempaan-LinkedIn-profiiliin-kuva

LinkedIn on työntekijän ja työnhakijan tärkein sosiaalisen median kanava, joka on keskittynyt toimimaan työelämän verkostoitumiskanavana. LinkedInin idea on luoda oma profiili, jonka keskeinen sisältö periaatteessa vastaa henkilön ansioluetteloa tai käyntikortin tietoja. Verkostoituminen on yksi LinkedInin oleellisimmista toiminnoista. Tavoitteena on luoda omalle profiilille mahdollisimman paljon näkyvyyttä, jotta muut käyttäjät löytäisivät profiilin todennäköisemmin.

Työnhaku on LinkedInissa vain yksi kyseisen sosiaalisen median kanavan piirteistä ja mahdollisuuksista. Sen myötä käyttäjät pystyvät etukäteen tutustumaan ja keskustelemaan muiden kanssa, joilla on samoja mielenkiinnon kohteita tai tiedustelemaan vinkkejä henkilöiltä, joilla on sama työpaikka, mitä työnhakija on etsimässä. Ryhmiin liittyminen on kannattavaa LinkedInissa, koska ryhmät tarjoavat paljon arvokasta tietoa työnhakuun, sosiaalisen median hyödyntämiseen, henkilöbrändäykseen sekä asiantuntijabrändin luomiseen. Mitä aktiivisempi olet ryhmissä, niin sitä parempi.

Seuraavaksi kerromme teille 10 vinkkiä, kuinka voitte tehdä omasta LinkedIn-profiilistanne entistä paremman!

Edustava profiilikuva

1. Valitse edustava profiilikuva

Valitse selkeä ja laadukas kuva profiilikuvaksesi. Sellainen kuva, joka huokuu ammattimaista suhtautumista verkostoitumiseen ja työhön. Voit katsoa esimerkkiä muiden alan edustajien profiilikuvista LinkedInista.

2. Täydennä profiiliasi

Erinomaisessa LinkedIn-profiilissa käytännössä kaikki osiot on täytetty huolellisesti. Vähintään perusasioiden, kuten otsikoiden, tiivistelmien, työhistorian, koulutuksen ja osaamisten, täytyy olla kunnossa ja ajan tasalla. Lisäämällä profiiliisi videoita, linkkejä blogikirjoituksiisi tai muita päivityksiä saat sivusi selailijat kiinnostuneeksi sinusta.

3. Kasvata verkostoasi

Tarkista aina tasaisin väliajoin ”People you may know”-osio, koska voi olla, että joku vanha tuttusi tai työkaverisi on liittynyt vastikään LinkedIniin. Verkostoituminen kannattaa, koska mitä laajempi kontaktiverkosto sinulla on, niin sitä varmemmin saat apua, kun sitä tarvitset.

4. Ole aktiivinen

Kuten kaikissa muissakin sosiaalisen median kanavissa, niin myös LinkedInissa aktiivisuus kannattaa ja vie työnhaussa eteenpäin. Liity ryhmiin ja seuraa niitä sivuja, jotka tukevat omaa profiiliasi. Tykkää, jaa ja kommentoi ammatillisesti merkityksellisiä artikkeleita. Muista tuottaa myös omaa sisältöä, johon muut voivat reagoida.

5. Pyydä suosituksia ja suosittele muita

Suositukset rakentavat luottamusta ja kertovat omasta osaamisestasi. Pyydä suosituksia esimerkiksi vanhoilta ja nykyisiltä kollegoiltasi. Muista kumminkin vanha sanonta, ”Jos ei anna, ei saakaan”. Suosittele ja vahvista myös muiden osaamista heidän eri osaamisalueillaan. Hyvällä on nimittäin taipumuksena tulla maksetuksi takaisin.

6. Lisää avainsanoja profiiliisi

Avainsanat ovat termejä tai niiden yhdistelmiä, joilla ihmiset hakevat tietoa netissä. LinkedInissa korostuu ammattiosaamiseen liittyvät termit, kuten esimerkiksi digital, sales ja designer. Avainsanojen tarkoitus on tulla löydetyksi juuri kyseisillä termeillä. Avainsanojen tärkeys korostuu etenkin suorahaussa (Headhunting), jossa rekrytoijat etsivät aktiivisesti sopivaa osaajaa avoimeen työpaikkaan. Avainsanat kannattaa sijoittaa pääotsikkoon, koska sieltä LinkedIn etsii sanoja ensiksi.

Lisää avainsanoja

7. Liity ryhmiin ja keskustele

LinkedInin ryhmät ovat erinomaisia foorumeja verkostoitua, keskustella ja löytää työpaikkoja. Liittymällä osaamistasi vastaaviin ryhmiin saat helposti ajankohtaista tietoa ja pysyt näin ajan hermoilla alaasi koskevista asioista. Ryhmissä voit tuoda esiin omaa ammattitaitoasi, joka voi parhaimmassa tapauksessa herättää rekrytoijan mielenkiinnon.

8. Luo ja lisää sisältöä

Voit luoda sisältöä muun muassa kirjoittelemalla artikkeleita LinkedInissa tai jakamalla blogikirjoituksiasi omasta blogistasi. Omien ajatusten ja kirjoituksien jakaminen auttaa sinua keräämään uskottavuutta ja tunnettuutta. Kirjoitusten aiheiden kannattaa liittyä jotenkin työelämään, koska kyseessä on kumminkin ammatillinen media ja yhteisö.

9. Lisää kansikuva

Kuvat ovat erinomainen tapa erottautua massasta ja profiilikuvan valinta on yksi profiilin tärkeimmistä kuviin liittyvistä valinnoista. Seuraavaksi tärkein on kansikuvan valinta, koska se on ensimmäinen silmään osuva asia profiilisi sisällä ja näin ollen on osa ensivaikutelmaa. Hyvä kansikuva kertoo visuaalisesti siitä, että kuka olet ja mitä teet. (Kuvaksi sopii: tiedostomuodot PNG, JPG, GIF jonka resoluutio on 1400×425)

10. Muokkaa oman profiilisi URL-osoite

Mikäli et ole vielä muokannut LinkedIn-profiilisi URL-osoitetta omanlaiseksi, niin tee se saman tien. Kyseessä on pieni vaiva, jonka jälkeen profiilisi linkkiä on miellyttävämpi jakaa, kun nimesi perässä ei ole mitään turhia numeroita tai merkkejä.

PS: Vinkki 11. Jos etsit töitä tai uusia tuulia työurallesi, niin muista tehdä itsestäsi löydettävä klikkaamalla ”Open to new opportunities”-painiketta. Kyseisen painikkeen löydät profiiliasi muokatessasi ja aktivoimalla sen, kertoo se rekrytoijalle sinun olevan avoin uusiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin.

Toivomme, että vinkeistämme on sinulle aidosti apua ja saat LinkedIn-profiilistasi edes hiukan entistä paremman. Jos olet työnhakija, työntekijä tai muuten vaan kiinnostunut meistä, niin pistä ihmeessä meidän LinkedIn-profiilimme seurantaan. Julkaisemme siellä uusia työpaikkojamme, työnhakuun ja työelämään liittyviä artikkeleita, ja paljon muuta!

Kirjoittaja Sami Kyngäs

Muita artikkeleita aiheesta Työelämä:

  • Työelämä Kuumin trendi sitten startup-boomin! Milloin coworking-tiloista tuli juttu?

    Termeihin coworking, yhteistyötila ja toimistohotelli törmää nyt jatkuvasti – kyseessä on pitkään nousussa ollut trendi, joka tuo yhteen ammattilaiset kaikilta aloilta, fyysisesti. Tyylikkäästi sisustettuja, kompaktisti suunniteltuja ja verkostoitumisen trendissä kylpeviä coworking, eli yhteistyötiloja, avataan nyt huimaa vauhtia ympäri Suomen suuria ja pienempiäkin kaupunkeja. Kyseessä onkin ehkä yksi työelämän kuumimmista trendeistä sitten startup-boomin – kerrassaan ihanaa! Kaikki tiivistyy yrittäjämäiseen työntekoon, joka…

    Lue lisää
  • Työelämä Perttu Jämsén & Sitra: Työelämän muutos ei ole mörkö, seuraa omaa polkuasi

    Vuorosana-blogisarjassamme UKKO.fi saa kylään työelämän eri sidosryhmien edustajia. Blogeissa kulloinkin ajankohtainen tai mielenkiintoinen vieras kertoo ajatuksiaan kevytyrittäjyyteen, yrittäjyyteen ja työelämään liittyen. Tällä kertaa olemme saaneet blogiin vieraaksi Sitran Perttu Jämsénin, joka Uusi työelämä ja kestävä talous -aihealueen asiantuntijana tuntee niin työelämän nykyiset, menneet kuin tulevatkin tuulet. Hänen kanssaan keskustelemmekin nykytyöelämästä, osaamisen kehittämisestä ja itsensätyöllistäjän työmarkkinoista. Perttu Jämsén, millainen muutos työelämässä…

    Lue lisää
  • Työelämä Vieraskynä: 5 vinkkiä uramuutokseen

    UKKO.fi:n vieraskynä-blogeissa eri alojen asiantuntijat kirjoittavat muun muassa yrittäjyydestä, työelämästä ja hyvinvoinnista oman erikoisalansa näkökulmasta. Tässä kirjoituksessa Muutostoimisto Tulevan Johanna Valovirta kertoo keinoja, joilla uramuutos ja oman osaamisalueen laajentaminen käyvät kätevästi. Se tapahtuu yhä useammalle miestä: tulee oivallus, haave tai vähintään aavistus siitä, että voin käyttää osaamistani eri tavoin tai laajemmin kuin tällä hetkellä. Uramuutokseen liittyvien ajatusten äärelle kannattaa pysähtyä.…

    Lue lisää