Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Suorarekrytointi – Rekrytointi ilman mutkia?

suorarekrytointi-kuva

Suorarekrytointi on rekrytointitoimeksianto, jossa rekrytoija tai rekrytointiyritys toteuttaa asiakasorganisaation puolesta työntekijän hakuprosessin. Ulkoistamalla rekrytoinnin asiakasyritys voi keskittyä omaan toimintaansa ja tekemisiinsä, kun samaan aikaan rekrytoija/rekrytointiyritys etsii sopivaa työntekijää heille. Asiakasyrityksen ei tarvitse kuin odottaa rekrytoinnin tuloksia ja valita ehdokkaista heille sopiva työntekijä.

Suorarekrytoinnissa ei ole mutkia matkalla

Suorarekrytointi pähkinänkuoressa

Suorarekrytointi alkaa asiakasyrityksen aloitteesta. Rekrytointiyritys kartoittaa asiakasyrityksen tarpeet ja sopii hakukriteerit. Kartoituksen jälkeen rekrytointiyritys aloittaa hakuprosessin. Avoimesta työpaikasta tehdään työpaikkailmoitus rekrytointiyrityksen omille sivuille ja myös muille sivustoille, kuten Mol ja Facebook. Kyseisen avoimen työpaikan hakijat kutsutaan haastatteluun ja heidän kykynsä sekä referenssit arvioidaan. Hakijoiden joukosta valitaan sopivimmat ehdokkaat ja heitä ehdotetaan asiakasyritykseen.

Asiakkaan on helpompi valita sopiva työntekijä, koska rekrytointiyritys on jo tehnyt esikarsinnan ja ehdottaa vain muutamaa ehdokasta avoimeen työpaikkaan. Asiakasyritys kutsuu ehdokkaat haastatteluun ja he tekevät lopullisen valinnan. Valittu ehdokas työllistyy suoraan asiakasyritykseen ja ei ole näin siis ”vuokratyövoimaa”, vaan on asiakasyrityksen palkkalistoilla.

Suorarekrytointia alasta riippumatta

Suorarekrytointia hyödynnetään yleisimmin silloin, kun tavoitteena on saada työntekijä pidempi aikaiseen työsuhteeseen, kuten esimerkiksi toistaiseksi voimassa olevaan eli vakituiseen. Suorarekrytointia voidaan myös käyttää määräaikaisiin työsuhteisiin, kuten kesätöihin.

Suorahaku eli "Headhunting"

Suorarekrytointi vs Suorahaku

Suorarekrytointia ei pidä sekoittaa termiin ”Suorahaku”. Suorahaku (Eng. Headhunting) tarkoittaa, että rekrytointia ei tehdä julkisesti työpaikkailmoituksella, vaan rekrytoija etsii aktiivisesti työtehtäviin sopivia osaajia esimerkiksi julkisia tiedonlähteitä (LinkedIn & Facebook) käyttäen ja ottaa heihin suoraan yhteyttä tiedustellen kiinnostusta avoimena olevaan paikkaan.

Suorahakua käytetään tyypillisimmin ylimmän johdon rekrytoinneissa, mutta viime vuosina se on laajentunut myös keskijohtoon ja asiantuntijatehtäviin. Mikäli haluat tulla löydetyksi suorahaulla, niin suosittelemme panostamaan omiin Facebook- ja LinkedIn-profiileihin. Varmista, että osaamisesi ja kykysi ovat nähtävissä. Sinun kannattaa lisätä avainsanoja profiileihisi, jotta olisit helpommin löydettävissä. Voit tutustua suorahakuun paremmin meidän toisessa artikkelissamme, "Suorahaku (Headhunting) – Työntekijöiden metsästämistä?"

Toivottavasti tämä artikkeli selvensi, että mitä suorarekrytointi ja suorahaku tarkoittaa. Jos on jotain kysyttävää aiheeseen liittyen, niin vastaamme parhaamme mukaan!

Mikäli kiinnostuit suorarekrytoinnista ja haluaisit hyödyntää meitä hakiessasi työntekijää yritykseesi, niin voit jättää meille yhteydenottopyynnön. Otamme yhteyttä sinuun niin pian kuin on mahdollista.

[Päivitys] Jatkossa suorarekrytointitarpeisiin ratkaisut löytyvät Aalto Henkilöstöpalvelut Oy:lta! Suorarekrytointi

Mikäli vuokratyö itsessään on sinulle vieras käsite, niin voit lukea aiheesta meidän aiemmasta artikkelistamme, ”Vuokratyö – Myyttejä ja huhuja liikkuu, mutta mitä se oikeasti on?”. Voit myös katsoa meidän ikioman maskotin Marko Majavan videon samasta aiheesta.

Kirjoittaja Sami Kyngäs

Muita artikkeleita aiheesta Työelämä:

  • Työelämä Kaipaatko sivutuloja? Sivutyö mahdollistaa osaamisen hyödyntämisen!

    Onko harrastuksestasi kertynyt ammattitaitoa, jolle on kysyntää? Kaipaatko sivutuloja? Syyhyävätkö sormesi töiden pariin myös vapaa-ajalla? Jos kyllä, voisi sivutoiminen työ tai sivutyö yrittäjänä olla sinulle harkitsemisen arvoista! Moni ammatti sopii sivutyön tekemiseen hyvin; varsinkin asiantuntija-asemassa olevilta kysellään usein apua erilaisiin projekteihin. Töistä kieltäytymisen syynä on kuitenkin monesti epäilys työn tulouttamiseen liittyvästä byrokratiasta. Oman yrityksen perustaminen ei kuitenkaan ole kannattavaa, jos keikat ovat yksittäisiä tai…

    Lue lisää
  • Työelämä 8 kysymystä, joita työhaastattelussa ei saa kysyä

    Saako työnantaja kysyä haastattelutilanteessa ihan mitä vain? Onko kaikkeen pakko vastata? Vastaus on ei. Yksityisyytesi turvataan lain puolesta ja haastattelija ei saa kysyä kysymyksiä, joilla ei ole mitään tekemistä hakemasi paikan kanssa. Edellisessä artikkelissamme ”Suosittelijan valitseminen ja heidän merkitys työnhakijalle” kerroimme, että työnantajan/rekrytoijan tulee saada työnhakuprosessissa käsiteltävät ja käytettävät henkilötiedot suoraan hakijalta itseltään. Työnhakijan suostumus tarvitaan myös tietojen hankkimiseen Googlesta…

    Lue lisää
  • Työelämä Vieraskynä: Kevytyrittäjä, näin näytät osaamisesi

    Hygieniapassi tai työturvallisuuskortti  – tuttua monelle. Entä oletko jo kuullut harvennuskortista tai vesityökortista?  Työelämänkorteilla on kymmeniä nimiä, mutta yksi yhteinen idea. Eri korttien ja passien suorittamisen tarkoitus on lisätä työntekijöiden osaamista ja parantaa työnteon turvallisuutta.   Kortti kertoo, että perustaidot ovat hallussa Suomessa on käytössä kymmeniä pakollisia ja vapaaehtoisia työelämänkortteja eri aloilla. Joskus korttivaatimuksia tulee eteen yllättävissäkin paikoissa, mutta idea…

    Lue lisää