Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Yrityksen perustaminen työttömänä

yrityksen-perustaminen-tyottomana

Jokaisella on joku erityisosaaminen, eikä sitä kannata heittää hukkaan. Itsensä työllistäminen on yleistyvä työnteon malli – eikä vaadi tänä päivänä enää oman yrityksen pystyyn laittamista.

UKKO.fi:n kautta voit helposti laskuttaa työt ilman omaa y-tunnusta! Me hoidamme palkanmaksuun ja laskuttamiseen liittyvät paperityöt ja velvoitteet, eikä sinun tarvitse murehtia kirjanpidosta tai muista yrittäjän paperitöistä. (Jos kuitenkin haluat perustaa oman yrityksen, katso tästä yrityksen perustaminen vaiheet)

Keskity omaan ydinosaamiseen ja työllistä itse itsesi!

Tee sitä mitä rakastat – jätä paperityöt UKKO.fi:n huoleksi!

  • Et tarvitse omaa y-tunnusta
  • Ei kirjanpitovelvollisuutta
  • Päätä itse milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan
  • Asiakkaan maksettua laskun voit nostaa palkan suoraan tilille
  • Ei sitoumuksia, eikä juoksevia kuluja – maksat vain kun kauppa käy

Kevytyrittäjä luetaan työttömyysturvassa yrittäjäksi. Työssäolo- ja jäsenyysehtojen täytyttyä kevytyrittäjänä on myös mahdollista saada ansioihin perustuvaa työttömyyspäivärahaa yrittäjien työttömyyskassasta.

Kevytyrittäjällä on mahdollisuus työttömyysturvaan, jos

  • toiminta on sivutoimista
  • olet palkansaajaan rinnastettava yrittäjä
  • yritystoiminta on päättynyt

Aloittaessasi kevytyrittäjyyden työttömänä ollessasi, ei toiminnan pää- tai sivutoimisuutta arvioida neljän ensimmäisen kuukauden aikana. Voit siis rauhassa kokeilla siipiesi kantavuutta. Kevytyrittäjyys on mahdollista lopettaa milloin tahansa mikäli huomaat, ettei toimintasi ole kannattavaa.

Kysymyksiä ja vastauksia liittyen kevytyrittäjyyteen ja työttömyysturvaan. Lue lisää!

Lue myös

Yrittäjän ja kevytyrittäjän työttömyysturva käytännössä

Kevytyrittäjä ja ulosotto – estävätkö menneisyyden rahaongelmat kevytyrittäjyyden?

Starttirahan hakeminen – Vältä yleisimmät virheet!

Mitä yrittäjyys vaatii? Tarkistuslista yrittäjäksi aikovalle

 

Muita artikkeleita aiheesta Liiketoiminnan aloittaminen:

  • Liiketoiminnan aloittaminen Yritystilin avaaminen – avaa yrityksen pankkitili

    Kannattaako yritystilin avaaminen? Omat ja yrityksen rahat on hyvä pitää erillään, oli yritysmuotosi sitten toiminimi tai osakeyhtiö. Tässä tekstissä käymme läpi, milloin yritystili kannattaa. Avaa yritystili tästä vaikka heti! Milloin tarvitsee yritystilin? Mikä on ALV eli arvonlisävero? Mitä asiakirjoja tarvitaan? Mihin kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti? Tilin avaaminen ulkomaille Pienyrityksille sopiva UKKO Yritystili Milloin tarvitsee yritystilin? Jokainen yritys tarvitsee oman pankkitilin,…

    Lue lisää
  • Liiketoiminnan aloittaminen Osakeyhtiö: mikä on osakeyhtiö ja milloin perustaa osakeyhtiö?

    Sopivan yritysmuodon valinta on yksi yrittäjän tärkeimmistä päätöksistä. Mutta milloin juuri osakeyhtiö kannattaa perustaa? Kuinka osakeyhtiön perustaminen käy helpoiten? Yritysmuoto määrittää yrittäjän tulevat vastuut ja liiketoimintamahdollisuudet. Esimerkiksi kevytyrittäjyys on sopiva vaihtoehto, jos yrittäjä haluaa päästä nopeasti alkuun ilman suuria vastuita, kun taas toiminimi ja osakeyhtiö antavat paremmat lähtökohdat yrityksen kasvulle. Perinteisesti osakeyhtiö on nähty raskaana yritysmuotona, jolloin osakeyhtiön perustaminen ja…

    Lue lisää
  • Liiketoiminnan aloittaminen Sivutoiminen yrittäjyys: Olenko sivutoiminen yrittäjä vai päätoiminen yrittäjä?

    Sivutoiminen yrittäjyys viittaa yrittäjään, joka toimii yrittäjänä, mutta ansaitsee tästä huolimatta pääasiallisen toimeentulonsa muulla tavoin. Moni sivutoiminen yrittäjä käy siis yritystoiminnan ohella palkkatöissä. Sivutoiminen yrittäjyys voi käytännössä tarkoittaa esimerkiksi kuppikakkujen myymistä omalla toiminimellä. Sivutoimisena yritysideana kuppikakkubisnes voi olla monin tavoin palkitsevaa, vaikka siitä ei alkuun rikastuisi. Saamme tasaisesti kysymyksiä siitä, kuinka sivutoiminen yrittäjyys ja päätoiminen yrittäjyys eroavat toisistaan. Tässä artikkelissa…

    Lue lisää