Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Yrittäjäisä, tahdotko enemmän vapaa-aikaa ja lyhyemmät työpäivät?

Koetko, että aikasi ei riitä kaikkeen, mitä haluaisit tehdä päivän aikana? Suunnilleen puolet pienyrittäjistä kamppailee jatkuvasti oman jaksamisensa sekä ajanhallintansa kanssa. Pitäisi ehtiä markkinoida omaa yritystä ja ehtiä tehdä asiakashankintaa, toisaalta myös pitäisi kehittää yritystä ja sen toimintoja.

Lisäksi aikaa kuluu myös nykyisten asiakkaiden palvelemiseen. Unohtamatta tietysti niitä paperitöitä, lakisääteistä kirjanpitoa, alv- ja veroilmoituksia ja muita yrittäjän velvollisuuksia.

Kuulostaako tutulta? Hyvä, jatka vain lukemista!

Tehostamalla omaa ajankäyttöä, ehdit tekemään päivän aikana paljon enemmän ja samalla varmistat, että keskityt yrityksesi ja oman hyvinvointisi kannalta oikeisiin asioihin. Annamme sinulle seuraavaksi vinkkejä, miten oman ajan saa optimoitua niin, että sinulta vapautuu aikaa ydintekemiseesi.

Hallitse ajankäyttöä selkeällä suunnitelmalla

Hallitsetko omaa ajankäyttöäsi vai sammutatko vain tulipaloja päivästä toiseen? Kiire on luonnollista pienyrittäjillä, mutta se on myös haitaksi jokapäiväisissä askareissa. Kiireessä helposti unohtuu läsnäolo sekä muiden ihmisten huomiointi kokonaisvaltaisesti. Pahimmillaan kiireinen ihminen saattaa antaa itsestään negatiivisen kuvan esimerkiksi tapaamisissa.

Päivät kannattaa suunnitella niin, että jo edellisenä päivänä mietit seuraavan päivän tehtävät ja jaat ne tärkeysjärjestykseen. Kun sinulla on selkeä suunnitelma tehtävien hoitamisesta, voit iltapäivällä vielä ehtiä hoitamaan yllättäviäkin tehtäviä. Puolestaan jos aloitat päiväsi yllättävien tehtävien hoitamisella, pakollisille ja suunnitelluille asioille ei välttämättä jää tarpeeksi aikaa.

Lisäksi voit käyttää apunasi listoja. Listaan on helppo merkitä kaikki päivän tehtävät ja viivata niitä yli sitä mukaan, kun ne tulevat tehdyksi. Ja mikäli et ehdi tehdä kaikkea, älä ota turhaan stressiä siitä. Stressaaminen vie kallisarvoista aikaa pois siitä, mihin sinun todellisuudessa pitäisi keskittyä.

Hankkiudu eroon aikasyöpöistä

Helpoin tapa raivata kalenteriin tilaa on hankkiutua eroon kaikista turhista aikasyöpöistä. Kyseessä voi olla niin auki olevat somekanavat kuin puhelimen ruutuun jatkuvasti ponnahtavat ilmoitukset. Puhelimen ilmoitukset kannattaa sulkea pois päältä ja opetella siihen, että tarkistaa sometilit ja sähköpostit noin 1-2 kertaa päivässä.

Omaa ajankäyttöä voi tutkia myös esimerkiksi päiväkirjan avulla. Tämän pohjalta saatat saada oivalluksia siitä, mihin oikeasti tarvitset aikaasi.

Yrittäjänä voit myös säästää runsaasti omaa aikaasi, kun ulkoistat erilaisia tehtäviä, jotka tuntuvat sinulle raskailta. Oletko esimerkiksi viimeisen puolen vuoden aikana tuskastellut byrokratian, verojen, kirjanpidon tai viranomaisilmoituksien parissa? Meidän avullamme voit unohtaa kaiken ylimääräisen yrityksesi taloushallintoon liittyvän ja keskittyä siihen mitä osaat parhaiten.

UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelussa teemme puolestasi kirjanpidon, laskutuksen, veroilmoitukset ja muut paljon aikaasi vievät paperityöt. Hinnoittelumme on suunniteltu tukemaan pienyrittäjää. Lue lisää hinnoittelustamme.

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestä

Älä koskaan tingi hyvinvoinnistasi

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä: pidä huoli omasta hyvinvoinnistasi. Työpäivän aikana on hyvä hengähtää ja pitää muutamia lyhyitä taukoja, nousta välillä seisomaan ja muistaa syödä kunnon ateriat.

Tee vapaa-ajalla niitä asioita, joista nautit ja saat voimaa. Urheile, vietä aikaa perheesi ja läheistesi kanssa, syö hyvin ja muista nukkua riittävästi.

Yrittäjän elämään pätee sama sääntö kuin ihmisiin yleensäkin: työ ei saisi olla koko elämä. Työstä täytyy välillä päästää irti, latailla akkuja ja palautua, jotta voi hyvin.

Lue lisää

Työn vapaus tuo mukanaan vastuun – huomioi nämä seikat!

Vieraskynä: Työterveyshuolto ja hyvinvointisuunnittelu helpottavat yksinyrittäjän arkea!

Suorittaminen on yleinen trendi ja ympäriltä opittu asia – vapautuessamme siitä yrityksemme alkavat kukoistaa

Tänään on stressitietoisuuden päivä – lue vinkkejämme stressinhallintaan!

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjyys:

  • Yrittäjyys Yrittäjä on itsensä tärkein työkalu – toimittaja Sannan uratarina

    Sanna Kissakangas on juuri tullut Espanjasta työreissulta ja vaikuttaa hyväntuuliselta. Hän järjestää viinikoulutuksia yrityksille, yksityisille ja yhteisöille, sekä toimii toimittajana, oikolukijana, copywriterina ja kääntäjänä, joskin tekoälyn myötä käännöstyö on jäänyt vähemmälle. Hän on toiminut toiminimiyrittäjänä vuodesta 2010 alkaen, vaikkei alun perin haaveillutkaan yrittäjän urasta. Sannan lähipiirissä ei ollut juurikaan muita yrittäjiä, mutta useat epävarmat määräaikaiset työsuhteet saivat Sannan kokeilemaan yrittäjyyttä.…

    Lue lisää
  • Yrittäjyys Miten toimia, kun asiat menevät mönkään? Yrittäjä, selviä kriisistä 5 tärkeimmän viestintäkeinon avulla

    Kokosimme yhteen yrittäjän avuksi parhaat opit kriisistä selviämiseen viestinnän keinoilla. Näitä keinoja voi jokainen hyödyntää, yrityksen koosta tai kriisin luonteesta riippumatta! Heti alkuun tämän artikkelin kolme tärkeintä pointtia: Jos yrityksessä tapahtuu moka, pahoittele. Pahoittele ihan aidosti. Usein sympatiat kohtaavat siinä vaiheessa, kun aidosti miettii asiaa hetken toisen näkökulmasta, ja sitten pahoittelee. Yksi kriisin ennaltaehkäisyn kannalta tärkeimpiä asioita on avoimuus, sekä…

    Lue lisää
  • Yrittäjyys Osakeyhtiölaki selitettynä: nämä asiat tulee tietää osakeyhtiölaista

    Osakeyhtiölakia sovelletaan kaikkiin Suomen lain mukaan rekisteröityihin osakeyhtiöihin. Me poimimme otteita osakeyhtiölain tärkeimmistä kohdista ja selitimme vaikeat asiat halki osakeyhtiölain osin. Ota kuitenkin huomioon, että artikkeli pureutuu ainoastaan pääperiaatteisiin, joihin saattaa olla poikkeuksia! Osakeyhtiö on hyvä valinta silloin, kun liiketoiminnan perustajia on enemmän kuin yksi. Osakeyhtiön avulla perustajat eivät vastaa henkilökohtaisesti yhtiön veloista, sopimuksista tai omistuksesta. Osakeyhtiön perustaminen ja siinä…

    Lue lisää