Futuristi Perttu Pölönen ja tulevaisuuden työelämäosaaminen – kuuntele Omat duunit -podcast!
On Omat duunit -podcastimme vuoden viimeisen jakson aika! Vieraanamme on innostava puhuja sekä futuristi, keksijä, säveltäjä ja yrittäjä Perttu Pölönen.
Milla ja Perttu keskustelevat paitsi Pertun monivaiheisesta taustasta, myös tulevaisuuden työelämästä; mitä inhimillisiä taitoja itse kukin tulee siinä tarvitsemaan ja kuinka teknologia vaikuttaa kaikkeen.
Kuuntele jakso kirjoituksen lopusta tai SoundCloudista!
Sekä Piilaaksossa että Sibelius-Akatemiassa opiskellut Perttu on ollut viime vuosina mukana monessa, ja siksi häntä voidaan myös kutsua usein nimikkein.
– Olen tavallaan säveltäjä, tavallaan tulevaisuushörhö, tavallaan keksijä, tavallaan kirjailija ja tavallaan puhuja, hän kiteyttää.
– Aika luontevasti olen päätynyt yhdestä asiasta toiseen – mutta kun nyt katsoo taaksepäin, niin onhan tässä tullut tehtyä monenlaista juttua.
Alun perin Perttu lähti opiskelemaan musiikkia, sillä hän oli halunnut säveltäjäksi pienestä asti. 15–vuotiaana hän keksi laitteen, joka auttaa musiikin teorian hahmottamisessa: sävelkellon.
Sen jälkeen alkoikin tapahtua! Keksintö poiki Pertulle kilpailuvoittoja, hän pääsi matkustelemaan sen kanssa ja päätyi sitä kautta yrityspiireihin.
– Tämä taas avasi omalla tavallaan ovia erilaisiin mahdollisuuksiin!
Näin Perttu päätyi myös Kaliforniassa sijaitsevaan singulariteettiyliopistoon, jossa opiskellaan monipuolisesti tulevaisuusteemoja. Suomeen palattuaan hän halusi päästä kertomaan muillekin näistä kiinnostavista asioista, joita maailmassa tulee tapahtumaan ja tapahtuu jo nytkin; niinpä hän alkoi luennoida niistä.
Perttu kuitenkin halusi aiheidensa kiirivän myös seminaarien ulkopuolelle ja tavoittavan ihmisiä mahdollisimman paljon. Näin syntyi kirja Tulevaisuuden lukujärjestys, joka julkaistiin juuri viime viikolla.
Tulevaisuuden lukujärjestyksen löydät myös Bookbeatista ja Storytelista!
Perttu toteaa säveltämisen, yrittämisen, kirjoittamisen, keksimisen ja innovoimisen kuitenkin liittyvän toisiinsa hyvin läheisesti – lähdetäänhän niissä kaikissa tyhjästä liikkeelle ja ratkaisuja aletaan rakentaa itse.
– Uskon poikkitieteellisyyteen ja taiteellisuuteen, ja ne ovat varsinkin tulevaisuudessa tärkeitä. Alalla kuin alalla tulee olemaan laajempia ongelmia, ja tällöin on osattava ajatella monipuolisesti.
Jaksossa keskustelun aiheina ovat myös:
- "Kaikesta selviää häpeällä"
- Mitä tarkoittaa disruptio ja miksi se on merkityksellistä
- Miten priorisoida verkostojen rakentamista ja mitä siinä kannattaa ottaa huomioon
- Tehokas ajankäyttö: kuinka Perttu neuvoo pitelemään lankoja käsissä
- Miksi erilaisiin tulevaisuusskenaarioihin kannattaa suhtautua skeptisesti
- Mihin työelämä on siirtymässä, ja millainen rooli inhimillisillä taidoilla ja esim. taustatarinoilla siinä on?
- Kuinka sopeutua uusiin ilmiöihin niin yksilön, aloittelevan yrittäjän kuin suuren organisaationkin näkökulmasta
- Mikä on käkipilli ja kuinka sitä soitetaan
Kuuntele jakso ja ota selvää!