Arvioitu lukuaika: 0 minuuttia

Näin paljon keikkatyöstä tienaa joulusesonkina – laskutusmäärät enteilevät koronaa edeltävien vuosien tasoa

pikkujouluna laskuttaneiden määrä viikottain

Bilebändit, trubaduurit, taikurit, DJ:t ja koomikot – esiintyvien taitelijoiden vuoden kuumin sesonkin on juuri nyt.

Pikkujoulukausi on monelle esiintyvälle taiteilijalle vuoden vilkkain aika, ja sen vaikutus näkyy myös keikkatyön laskutuksessa. UKKO.fi-palvelun kautta laskutettavien pikkujoulukeikkojen määrä alkaa kasvaa marraskuun puolivälistä lähtien, kun yritykset ja yhteisöt aloittavat pikkujoulukauden vieton. Laskutus on korkeimmillaan joulukuun alussa ja jatkuu kuun loppuun asti.

Pikkujouluihin liittyvä keikkatyö tuo keskimäärin 500 euron tienestin tekijälleen. Pikkujoulun sesonkityöstä tuleva lisätienesti vaihtelee satasen keikoista useiden tuhansien eurojen tapahtumatuotantoihin. Vuosina 2021–2023 pikkujoulusesonkiin liittyvää työtä on selkeästi laskutettu vähemmän kuin koronaa edeltävänä aikana. Tämän vuoden tilastot viittaavat kuitenkin siihen, että pikkujoulukauden keikkatyö on palaamassa koronaa edeltävälle tasolle.

– Tähän mennessä kertyneet laskutustiedot tältä vuodelta vaikuttaisivat siltä, että tänä vuonna olemme saavuttamassa koronaa edeltävän tason pikkujouluihin liittyvissä laskutusmäärissä. Laskujen määrä on nyt korkeampi kuin yhtenäkään vuonna koronan jälkeen tähän aikaan. Keskimääräisistä laskutussummista on hauska huomata, että valokuvaajat ovat osanneet nostaa hintojaan vuosien varrella, kertoo analyytikko Petteri Kaikkonen UKKO.fi:ltä.

Pikkujoulusesonki työllistää erityisesti muusikoita, laulajia, esiintyviä taiteilijoita, tiskijukkia, näyttelijöitä, juhlapalveluissa keikkatyötä tekeviä, valokuvaajia, tanssijoita, järjestysmiehiä, catering-työntekijöitä, äänitarkkailijoita ja valaistusmestareita.

 

Muita artikkeleita aiheesta Ajankohtaista:

  • Ajankohtaista Ei enää verokortteja — UKKO.fi on verottajan rajapinnan suurin yrityskäyttäjä 

    Yli 100 000 kevytyrittäjän arkea helpotettiin entisestään alkuvuodesta, kun UKKO.fi-palvelussa luovuttiin verokorttien lähettämisestä. Tammikuussa tehty muutos tarkoittaa sitä, että UKKO.fi-käyttäjien ei tarvitse enää toimittaa verokorttia erikseen. UKKO.fi on verottajan rajapinnan suurin yrityskäyttäjä. – Tammikuusta alkaen olemme saaneet käyttäjiemme ennakonpidätystiedot suoraan Verohallinnolta automaattisesti. Tämä tarkoittaa, että meille ei tarvitse enää lähettää verokorttia erikseen. Saamme kaikki ajantasaiset tiedot suoraan Verohallinnolta ja itsenäinen…

    Lue lisää
  • Ajankohtaista Mihin katosi 10,6 miljoonaa?

    Emme ole kadottaneet omia tai käyttäjiemme rahoja otsikossa mainitun yli kymmenen miljoonan edestä, vaan tilitimme tuon sievoisen summan palkan sivukuluina muun muassa verottajalle ja työttömyysvakuutusrahastolle. Maksamillamme veroilla pidetään yllä yhteiskunnan kannalta tärkeitä rakenteita, kuten sosiaaliturvaa, koulutusta ja terveydenhuoltoa. Suomalaisten verorahojen käytön jakaantumista voi lukea Veromaksajat.fi-sivulta. Meiltä UKKO.fI:stä kysellään usein yrityksemme liikevaihdosta ja muista tunnusluvuista. Haluamme olla tässä asiassa mahdollisimman avoimia, ja siksi…

    Lue lisää
  • Ajankohtaista Uusi eläketulkinta ei tee itsensä työllistäjistä väliinputoajia

    Yle julkaisi verkossa 6.5. artikkelin ”Tuore vakuutusmuutos tekee itsensä työllistäjästä väliinputoajan: ’Freelancer ei ole oikea yrittäjä’”. On totta, että työeläkeyhtiöiden uusi tulkinta kevytyrittäjien eläkevakuuttamisesta on iso muutos. Artikkelissa haastateltavat antavat kuitenkin ymmärtää, että tämä muutos poistaisi monien kevytyrittäjien toimintaedellytykset. Tämä ei pidä paikkaansa. On tärkeää, että tästä asiasta keskustellaan, sillä se koskettaa lähes 100 000 suomalaista itsensä työllistäjää. Kyse on…

    Lue lisää